Behandeling

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen

Permanente make-up is dé manier om uw wenkbrauwen altijd perfect te hebben. Dag en nacht een verzorgd uiterlijk en u hoeft nooit meer bij te tekenen met een potlood. Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen perfect gecorrigeerd worden, waardoor u altijd volle en egale wenkbrauwen heeft. Heeft u geen wenkbrauwen? Ook dan kan er door middel van verschillende PMU-technieken een wenkbrauw worden opgebouwd.

Met een flinterdunne steriele naald of een mesje wordt er pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht, waardoor de wenkbrauwen hun natuurlijke uitstraling blijven behouden. De haartjes zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar mooi en zal na verloop van tijd langzaam vervagen. Anders dan bij een tatoeage, die levenslang zichtbaar blijft.

Verschillende technieken PMU

U heeft interesse in permante make-up, maar welke techniek spreekt u het meeste aan en is geschikt voor uw huid? Er zijn verschillende PMU- technieken met tal van benamingen. Ter verduidelijking worden de verschillende PMU-technieken hieronder toegelicht.

  • Hairstoke techniek: is de meest bekende techniek. Met een flinterdun naaldje worden er fijne haartjes in de huid gepigmenteerd. Haartje voor haartje wordt uw eigen wenkbrauw in- en aangevuld. Deze techniek geeft een heel natuurlijk resultaat.
  • Powder/Ombre techniek: ook wel powder- of schaduwtechniek genoemd. In tegenstelling tot de bovenstaande techniek worden hier geen fijne haartjes gepigmenteerd, maar wordt er een schaduweffect gecreëerd waardoor het lijkt alsof je de wenkbrauwen met poeder hebt aangezet. U kunt kiezen voor een natuurlijk/zacht effect of juist een wat meer aanwezige wenkbrauw.
  • Microblading: ook wel mesjes-techniek genoemd. Hairstokes creëren met een mesje is de nieuwste techniek voor het pigmenteren van wenkbrauwen. Bij deze techniek worden fijne haartjes in de huid gekrast met een mesje. De haartjes zijn flinterdun, messcherp en niet van echt te onderscheiden.
  • Gecombineerde techniek: hierbij worden hairstokes gepigmenteerd met op de achtergrond een lichte schaduw.

Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk welke techniek het meest geschikt is voor u.

Behandeling PMU wenkbrauwen

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Hierin bespreken we uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Ook bespreken we uw gezonheid en dient u een gezondheidsverklaring te ondertekenen.

Voordat we van start gaan met het pigmenteren wordt er ruim de tijd genomen om de wenkbrauwen voor te tekenen. Zodra u tevreden bent met het getekende ontwerp, zal de kleur in overeenstemming met u bepaald worden. Vervolgens gaan we u plaatselijk verdoven en kunnen we beginnen met het pigmenteren. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar door de verdoving is het goed te doen.

Direct na het zetten van PMU is de kleur van de wenkbrauwen veel donkerder dan gewenst. In de eerste weken na de behandeling zal de kleurintensiteit met 40-70% afnemen. De opperhuid zal pigment afstoten, wat gepaard kan gaan met kleine schilfers/korstjes. Het is een natuurlijke reactie van jouw lichaam op het pigment. De afstoot verschilt per persoon.

Na de behandeling krijgt u de nazorginstructies mee, lees deze zorgvuldig en voorkom infecties en littekens.

Er zullen gemiddeld twee behandelingen nodig zijn voordat het gewenste resultaat is bereikt. Na 6-8 weken vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze tweede behandeling kunnen er nog correcties worden aangebracht in vorm en kleur. Het komt voor dat de afstoot van het pigment groter is dan gemiddeld, dan kan een derde behandeling nodig zijn. Wij raden u aan om na 1 tot 2 jaar terug te komen bij ons voor een touch-up behandeling.

Bekijk hier ons portfolio met daarin voor | na foto’s van PMU.

Eyeliner

Eyeliner

Een eyeliner laat uw ogen spreken! Het doel van de eyeliner is om de ogen meer expressie te geven en tevens uw wimpers voller te laten lijken. Dit kan door een subtiele basis eyeliner boven en/of onder te zetten. Bij een basis eyeliner wordt er met een flinterdunne steriele naald een lijntje gepigmenteerd tussen uw wimperhaartjes, dit geeft een volle oogopslag en een natuurlijk resultaat.

Wilt u een meer aanwezige eyeliner dan kunt u kiezen voor een big eyeliner met of zonder wing. Met kleur en techniek kunnen de ogen verfraaid worden en krijgen ze een mooie uitstraling.

Eyeliner zal in de loop der jaren vervagen, waardoor de eyeliner zachter oogt. Wij adviseren u langs te komen voor een touch-up behandeling zodra de eyeliner niet meer voldoet aan uw wensen.

Verschillende maten eyeliner

Voor het natuurlijkste resultaat kiest u voor een basis eyeliner, ook wel Infralash genoemd. Dit is een subtiel lijntje tussen de wimperrand, waardoor u een sprekendere blik krijgt, zonder dat de eyeliner duidelijk zichtbaar is.
Wilt u een meer aanwezige eyeliner dan kunt een kiezen voor een brede strakke of zachte lijn. Al uw wensen worden vooraf in het intakegesprek besproken.

Behandeling PMU eyeliner

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intakegesprek plaats. Hierin bespreken we uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Ook bespreken we uw gezondheid en dient u een gezondheidsverklaring te ondertekenen.

Nadat de wensen duidelijk zijn, gaan we voortekenen. Zodra we het gewenste ontwerp hebben, gaan we verdoven met een verdovingscrème om vervolgens met de behandeling van start te gaan. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar door de verdoving is het goed te doen.

Direct na het zetten van PMU is de kleur veel donkerder dan gewenst. In de eerste weken na de behandeling zal de kleurintensiteit met 40-70% afnemen. De opperhuid zal pigment afstoten, wat gepaard kan gaan met kleine schilfers/korstjes.

Er zullen twee behandelingen nodig zijn voordat het gewenste resultaat is bereikt. Na 6-8 weken vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze tweede behandeling kunnen er nog correcties worden aangebracht in vorm en kleur. Het komt voor dat de afstoot van het pigment groter is dan gemiddeld, dan kan een derde behandeling nodig zijn.

Is PMU geschikt voor u?

Helaas is permanente make-up niet geschikt voor iedereen. Bij zwangerschap of een van volgende aandoeningen mag een permanente make-up behandeling NIET worden uitgevoerd: hemofilie, herpes zoster in gelaat(of ooit gehad), ichthyose, Ehlers-Danlos syndroom, melanomen, keloïd, lupus, ziekte van Graves of een andere chronische huidziekte. Een eyeliner behandeling in niet mogelijk bij herpes simplex oogontsteking of glaucoom. Bij diabetes is permanente make-up in sommige gevallen af te raden vanwege een minder goede wondgenezing.

Bekijk hier ons portfolio met daarin voor | na foto’s van PMU.